O nama:

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS“ je osnovano 01.04.2010. godine voljom njenih studenata, kao neprofitabilno, nestranačko, nevladino udruženje i jedinstveno predstavničko tijelo svih studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Punopravni je član Unije studenata Univerziteta u Tuzli i jedan od najaktivnijih članova. Glavni cilj Udruženja jeste, prije svega, zaštita prava, interesa i dostojanstva studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli. 

Tokom proteklih godina, US „MEDICUS“ se pokazao kao veoma bitan faktor očuvanja i zaštite studentskih prava i interesa na fakultetu, ali i kao Udruženje koje je sprovelo mnogobrojne akcije i projekte, a u svrhu humanosti, promocije zdravlja, te edukacije studenta i građanstva. Veoma uspješno djeluje na polju pitanja i interesa studenata Medicinskog fakulteta i njihove problematike, aktivnim članstvom u NNV-u, Senatu, te mnogim komisijama i komitetima Univerziteta u Tuzli. Među brojnim projektima su aktivno učestvovanje u izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju TK, zatim redovna obilježavanja zdravstvenog kalendara sa partnerom Zavodom za javno zdravstvo TK, humanitarnim akcijama, sportskim aktivnostima, te aktivnostima koje se provode kroz sekcije Udruženja kao što su Sekcija za javno zdravstvo, Novinarska sekcija, Sekcija za neuroznanost, Sekcija za humanitarnu pomoć, Sportska sekcija koje broje sve veći broj članova.

Jedni od najvećih projekata su svakako ponovno uređivanje i izdavanje Časopisa studenata Medicinskog fakulteta „PULSUS“, nakon preko 20 godina stagnacije, prvo učestvovanje na takmičenju biomedicinskih fakulteta „HUMANIJADA“, održavanje prve sedmice mozga u BiH pod nazivom Tuzla Brain Week – TBW, te organizacija prgov Internacionalnog kongresa studenata i mladih doktora (bio)medicine u BiH “MediCon”.

Časopis Pulsus

LOGO-PULSUS

Časopis stundenata Medicinskog fakulteta u Tuzli “PULSUS”

Kongres MediCon

MediCon - LOGO

Internacionalni kongres studenata i mladih doktora (bio)medicine u BiH “MediCon”

Tuzla Brain Week

tbw-logo

Tuzla Brain Week – TBW

"MediCon 2015."

STOP raku grlića materice

Časopis "PULSUS"

Warm UP party